Kotlíky a várnice

Kotlíky a várnice patří mezi nepostradatelné vybavení každé profesionální kuchyně, jídelny či cateringové služby, nebo venkovní prodej. Jsou ideální všude tam, kde je třeba udržet teplotu  pokrmů po několik hodin, pro přepravu a výdej polévek, gulášů, čajů nebo svařeného vína. V naší nabídce najdete elektrické kotlíky, nerezové várnice, objemné termosy na horké i studené nápoje a pokrmy které vám usnadní provoz.

Kotlík 

Elektrické kotlíky slouží především k udržování a výdeji teplých polévek, omáček a dalších pokrmů, zejména v gastro provozech a na akcích. Mají termostat, kterým se nastavuje a udržuje požadovaná teplota, což zajišťuje, že jídlo zůstává teplé a připravené k podávání po dlouhou dobu.

 

Nepřímý ohřev

Znamená, že je nutné do vnitřní nádoby napustit vodu a poté do ní vložíme nádobu, sloužící pro ohřev pokrmu. Tak funguje nepřímý ohřev. Vodu napouštějte horkou, zkrátíte tak studený start kotlíku. Teplotu můžete regulovat díky nastavitelnému termostatu.
 
  Při větším výdeji a v kombinaci s termosou (várnicí), zvládnete cokoliv. Várnice vám udrží teplotu pokrmu po dobu několika hodin,

stačí jen postupně dolévat do kotlíku a snadno si tak regulujete teplotu podle potřeby.


Na co se zaměřit při výběru 

  • Kapacita  –  nabízíme kotlíky o objemu 5 - 10 litrů.

  • Materiál  – v nabídce máme primárně nerezové kotlíky, které zaručují odolnost a snadné čištění.

  • Regulace teploty – důležitá pro kvalitu pokrmu. 

  • Snadné čištění a údržba – vyjímatelná nádoba a hladké vnitřní stěny.

  • Design a umístění – v otevřeném bufetu se vyplatí investovat do vizuálně atraktivního dávkovače, který reprezentuje vaši značku.

   Pokud zvažujete koupi designového kotlíku, rádi vám doporučíme kotlík z řady UNIQ. Provedení ve třech barvách, můžete doplnit o chafing stejné řady a dávkovač nápoje.


Kde kotlík uplatníte

  • Gastronomie: v kavárnách, restauracích, barech a mobilních stáncích (foodtrucky), venkovní prodej.
  • Hromadné akce: na svatbách, sportovních událostech, rautech a jiných společenských akcích.
  • Domácí použití: při příležitosti oslavy narozenin, setkání s přáteli.

Várnice

Várnice, izolovaná nádoba určená pro přepravu, skladování a výdej většího množství teplých, nebo studených potravin a nápojů. Díky své dvouplášťové konstrukci s vnitřní nerezovou vložkou a vzduchovou izolací udržuje nápoje či jídlo teplé nebo studené po mnoho hodin. Várnice jsou v gastronomii nedílnou součástí provozu. Uplatnění mají prakticky všude. Ideální pro restaurace, hotely a catering, jídelny, kanceláře, nebo venkovní prodej.

Klíčové vlastnosti

  • Izolace dlouhodobé udržení teploty: mezi vnějším ocelovým pláštěm a vnitřní nerezovou vložkou je vzduchový prostor, který slouží jako tepelná izolace, udržující stálou teplotu po dlouhou dobu.

  • Materiál: vyrábí se z potravinářsky nezávadné nerezové oceli, což zaručuje hygienickou nezávadnost a snadné čištění.

  • Manipulace:  rukojeti usnadňují přenášení.

  • Těsnění: víko je opatřeno neprodyšným gumovým těsněním a odvzdušňovacím ventilem pro snadné otevírání a zabránění rozlití.

  • Variabilita: vyrábí se s výpustním kohoutem pro snadný výdej nápojů, nebo bez něj pro skladování a transport pokrmů.

     


Kde se používá

Gastronomie: v kavárnách, restauracích, barech a mobilních stáncích (foodtrucky).

Hromadné akce: na svatbách, sportovních událostech, rautech a jiných společenských akcích.

Školství a sociální péče: ve školních jídelnách, školkách, nemocnicích a pečovatelských domech.

Kanceláře a další: v kuchyňských koutcích nebo pro catering.


 

Objem 

Při výběru se zaměřte na velikost a účel použití: menší termosy (10 - 15 l) jsou ideální pro menší akce, rauty nebo domácí využití, větší várnice (20–50 l) zvládnou velké cateringové akce či školní jídelny.