Vodní lázně Bain marie
|
Bain Marie ohřívače, známé také jako vodní lázně, jsou navrženy pro jemné a rovnoměrné ohřívání pokrmů, aniž by došlo k jejich převaření nebo vysušení. Díky těmto oblíbeným ohřívačům můžete snadno udržovat teplé omáčky, polévky, přílohy nebo dezerty. Jsou ideálním pomocníkem pro bufetové stoly, cateringové akce i nepřetržitý provoz v restauracích. |
![]() |
Řazení produktů
Výpis produktů
Vhodné pro nádobu GN 1/1 nebo menší kombinace GN; sada obsahuje 3x GN 1/3 | Pokročilé topné těleso: šetří 25 % energie a rychle distribuuje teplotu Termostat s kontrolkou...
Vhodné pro nádobu GN 1/1 nebo menší kombinace GN; sada obsahuje 3x GN 1/3 | Pokročilé topné těleso: šetří 25 % energie a rychle distribuuje teplotu Termostat s kontrolkou...
Teplotní rozsah: od 30 °C do 85 °C | Pojme dvě 4litrové nádoby - součástí sady Termostat s kontrolkou pro pohodlnou práci Ochrana proti přehřátí zajišťuje bezpečný provoz
Ovládací prvky výpisu
Vodní lázně a ohřevné vany Bain-marie
Vodní lázeň, známá také jako Bain-marie, je osvědčený způsob ohřevu jídel v profesionální gastronomii. Díky nepřímému ohřevu pomocí vody udrží pokrmy v ideální teplotě, aniž by docházelo k jejich připálení nebo vysoušení. Vodní lázně se používají v cateringu, hotelích, restauracích i závodním stravování.
Typy vodních lázní
- Elektrické vodní lázně – stabilní výkon, vhodné pro delší provoz.
- Stolní ohřevné vany Bain-marie – kompaktní řešení pro catering a menší provozy.
- Modulární Bain-marie pro GN nádoby – flexibilní systém podle velikosti a typu jídel.
- Vodní lázně s kohoutkem – snadné vypouštění vody a čištění.
Výhody Bain-marie
- Udržuje stálou a šetrnou teplotu jídel.
- Eliminuje riziko připálení pokrmů.
- Ideální pro polévky, omáčky, přílohy a teplé nápoje.
- Rychlá a hygienická obsluha díky GN nádobám.
Pro koho jsou vodní lázně vhodné?
Vodní lázně a ohřevné vany doporučujeme pro cateringové firmy, hotely, restaurace, školní jídelny i firemní kantýny. Jsou ideální tam, kde je potřeba udržet více jídel dlouhodobě teplých a připravených k servírování.

