Orgány státní správy u nás pohodlně nakoupí na fakturu.

Proč je porcelánové nádobí tak žádané?

Co materiál, to přístup. Zatímco plastové nádobí se hodí leda tak pro děti nebo pro domácí mazlíčky, to keramické se obvykle používá denně a rychle se opotřebí. No a porcelán se zase šetří a z kredence vytahuje asi tak jedenkrát do roka – na Vánoce. A to je škoda!

 

S keramikou a porcelánem se to má asi jako s levným a drahým vínem. Ani jedno si nespletete s pivem a z obou se dostanete do nálady, ale to dražší chutná lépe, druhý den vás po něm nebude bolet hlava, vyrábí se pečlivěji, je vzácnější… A při jeho pití se právem můžete cítit tak trochu výjmečně. A stejně je to i s porcelánovým nádobím. Vypadá zkrátka luxusněji než obyčejná keramika, příbory na něm tak neškrábou a celé stolování má speciální slavnostní nádech.

A není to jen „dojmologie”, porcelán má skutečně kvalitnější vlastnosti. Sice je křehčí, ale zároveň lehčí, tenčí a má pevnější povrch, takže poškrábání nebo popraskání glazury opravdu nehrozí.

Porcelánové nádobí můžete bez problémů dávat do myčky i do mikrovlnné trouby a podobně jako keramika může mít na povrchu zajímavé barvy a vzory. Jen pozor na modrou glazuru, která obsahuje kobalt, což je kov, a proto do mikrovlnky nepatří, ať už na keramice, nebo na porcelánu.

Na gastrofans.cz najdete neuvěřitelný výběr více než 1400 porcelánových talířů, šálků, misek a podšálků ve všech barvách, velikostech i tvarech, které vás jen napadnou. Není tedy na čase, aby vaše nádobí dospělo a převléklo se z laciné keramiky do svátečnějšího porcelánu?

 

 

 

zobrazit celou nabídku porcelánových talířů.